Biografie

foto: Valentina Stille

Gwendolyn Vankeirsbilck kreeg haar eerste lessen piano in de academie van Zottegem, eerst bij Jurgen Van den Bossche, later bij Jan Lust. Hier ontstaat een passie die Gwendolyn niet meer loslaat. Gedreven en geboeid  behaalde zij haar Masterdiploma piano aan het Lemmensinstituut te Leuven onder de artistieke leiding van Alan Weiss en Régine Willems.

Op zoek naar meer, specialiseerde zij zich gedurende twee jaar als beursstudent aan de JVLMA Academy of Music in Riga (Letland), waar zij het Masterdiploma Kamermuziek behaalde bij Mārtiņš Zilberts en in 2011 Master-na-Master Piano bij Sergejs Osokins. Ondertussen volgde zij masterclasses in binnen- en buitenland bij o.a. Jan Vermeulen, Norma Fisher en Mikhail Voskresensky.

foto: fotografiK

Na haar studies stond Gwendolyn mee aan de wieg van, en neemt actief deel aan, het jaarlijkse pianofestival Ottomani te Oudenaarde. Deze tweedaagse is een ode aan de kamermuziek met twee piano’s of quatre mains.

Als zangeres was Gwendolyn vele jaren lid van Aquarius o.l.v. Marc Michaël De Smet. Een professioneel kamerkoor met een hart voor eigentijdse muziek.

Zij is tevens als leerkracht en pianobegeleider verbonden aan de kunstacademie van Geraardsbergen.